mountainbike.be
28/04/2015
Competitie

Jens Schuermans: 'Geslaagde comeback in Oostenrijk'

De knie die stand hield, het parcours waarop inhalen moeilijk was en twee lekke banden, zie hier de samenvatting van de 'comebackwedstrijd' van Jens Schuermans. In het Oostenrijkse Haiming bolde de Versluysbiker als 16de over de finish.
Jens Schuermans na afloop van de wedstrijd In Haiming
© Versluysteam

Eerder op het seizoen verscheen Jens Schuermans al aan de start van de driedaagse Volcat, maar die wedstrijd vatte de Limburger enkel op als training. “Op Spaanse bodem was het resultaat van ondergeschikt belang”, vertelde hij de Mountainbike.be redactie toen. Pas eind april in Haiming zou het bittere ernst worden.

Hoe kijkt de belofte terug op de wedstrijd van afgelopen zondag? “Op fysiek vlak mag ik zeker niet klagen. Ik mis wel nog wedstrijdritme en ook de intensieve trainingen moet ik nog aanvangen. Misschien wel de allerbelangrijkste conclusie na zondag: mijn knie reageerde heel goed “.

Die 16de plaats was echter geen weergave van Schuermans' huidig conditiepeil. “Op dit moment zou ik in staat moeten kunnen zijn om te wedijveren met de betere beloften, alleen werd ik op het smalle parcours meermaals opgehouden en verloor ik door materiaalpech (Schuermans kreeg af te rekenen met twee leeglopers, nvdr.) veel tijd. Op de momenten dat ik wel vol er tegen aan kon gaan merkte ik wel degelijk dat het goed zat “.

Mogen we opnieuw de Schuermans van weleer verwachten in de nabije toekomst? “Ja, daar ben ik van overtuigd. Van zodra alles op punt staat en ik ook opnieuw opgeschoven ben op de UCI-ranking zal ik er staan. Enkel spijtig natuurlijk dat ik nu nog niet kon meestrijden voor de posities waar ik in normale omstandigheden thuishoor “.

Auteur: Kenneth Droeshoudt
tags Versluys Pro MTB Team Jens Schuermans Haiming
Linkpartner

Deze site maakt gebruik van cookies om de site optimaal te laten werken.

Cookies zijn kleine bestanden die gebruikt worden om de instellingen van deze site te bewaren.

Cookies vertellen ons niet wie je bent.

Wil je meer weten over cookies, lees dan onze cookie policy