mountainbike.be
25/02/2011
Algemeen

Versluys-Evenza Team bereidt seizoen voor op Cyprus

Afgelopen zondag stond op Cyrpus de eerste Europese UCI-wedstrijd (C1) van het nieuwe seizoen op het programma. Het Versluys-Evenza Team verblijft gedurende 3 weken op het eiland, waar trainen gecombineerd wordt met drie wedstrijden. Meteen kunnen er ook heel wat UCI-punten verzameld worden.

Van de vier Versluys-Evenza renners verschenen er afgelopen weekend twee aan de start: Belgische kampioenen Kevin Van Hoovels en Sebastien Carabin maakten hun opwachting in Voroklini. Nicolas Vermeulen reisde woensdag af naar Cyprus om er vanaf vandaag deel te nemen aan de Afxentia Stage Race, een etappewedstrijd hors categorie. Nieuwkomer Bjorn Brems verkoos om zijn seizoen verder voor te bereiden in de Provence en hoopt zijn topvorm te hebben tegen de eerste wereldbeker in Zuid Afrika.

In deze eerste internationale UCI-wedstrijd van het seizoen is het altijd spannend afwachten hoe het is gesteld met de conditie van de renner en zijn concurrenten. Met een twintigtal top-60 renners, waaronder de volledige ploegen van Rabo-Giant, Milka-Trek, Felt, Topeak-Ergon en verschillende nationale selecties van o.a. Nederland en Zweden beloofde het een zware koers te worden. Kevin Van Hoovels kon een heel sterke tweede wedstrijdhelft rijden en werd 5de, Sebastien Carabin werd 13de en was hiermee eerste belofte.

Een meer dan geslaagd openingsweekend voor het Versluys-Evenza Team. Kevin Van Hoovels mocht na winst in de strandrace van Blankenberge en een 3de plaats in Egmond terug mee het podium op. "Met dit knap resultaat en de eerste UCI-punten van het seizoen kijken we uit wat de renners vanaf vandaag presteren in de tweede manche van de Sunschine Cup te Cyprus", aldus teammanager Niek Lingier.

Kenneth Droeshoudt - Bron: PM

Auteur: Kenneth Droeshoudt
Linkpartner

Deze site maakt gebruik van cookies om de site optimaal te laten werken.

Cookies zijn kleine bestanden die gebruikt worden om de instellingen van deze site te bewaren.

Cookies vertellen ons niet wie je bent.

Wil je meer weten over cookies, lees dan onze cookie policy