mountainbike.be
20/08/2013
Videos

Trek Remedy 29"

Enkele dagen na de persvoorstelling van de Trek modellen 2014 kregen we een telefoontje van Trek Benelux met de vraag of we zin hadden om mee te gaan naar de Trek Bike Attack, een tweedaagse enduro-evenement in het Zwitserse Lenzerheide. Een dergelijke uitnodiging is niet makkelijk af te slaan, en de keuze was dan ook snel gemaakt. Als primeur konden we deze wedstrijd ook meteen gaan testrijden met de gloednieuwe Remedy in de grote wielen uitvoering. Als kennismaking met 29” was dit dan ook niet mis!

Op vrijdagavond kwamen we aan in Lenzerheide, waar de regen helaas met bakken uit de hemel viel. Gelukkig was de weersvoorspelling voor zaterdag en zondag een stuk beter en namen we rustig te tijd om de gloednieuwe bikes uit de doos te nemen en naar onze zin af te stellen. We hadden beschikking over de Remedy 9 met 29” wielen. Deze uitvoering beschikt over een knap alu gepolijst frame met een volledige Shimano XT afmontage, Fox Fit voorvork met de gouden Kashima poten, Reverb stealth en Bontrager Rhythm Elite wielen.

Wat ons opviel is dat de Reverb bediening in combinatie met Shimano XT remmen niet echt goed gepositioneerd kon worden. Doordat de remhendel een stuk korter is moet de reverb bediening aan de binnenkant van het stuur komen en staat hij dus te ver naar binnen. Verder stond het stuur teveel op “XC” stand wat ervoor zorgde dat je voelt dat je teveel op de voorkant van de fiets rijd. Even de stuurpen omkeren en extra spacer onder de stuurpen steken en het probleem was opgelost. Als banden konden we gebruik maken van een band uit de nieuwe Bontrager enduro serie, de SE-4. Met een breedte van 2.35 en een flink noppenpatroon zag dit er alvast erg in orde uit.

De eerste run naar beneden was serieus wennen aan de fiets en gaf ons de kans op vork en demper nog wat meer te finetunen. Trek heeft een webpagina met een tool die volgens je lichaamsgewicht en fietsmodel de ideale lucht en rebound settings geeft voor de demper en vork. Eerder sceptisch opteerde ik voor de aanbevolen instellen en achteraf moet ik toegeven dat deze redelijk spot on zijn. Het moet gezegd worden, de full floating achterbrug in combinatie met de DRCV (Dual Rate Control Valve) demper staat synoniem voor een schitterend veergedrag.

De achterbrug voelt stijf aan, de vering springt heel gevoelig aan en is toch voldoende progressief naar het einde toe. Dit mooie veergevoel is deels te danken aan de Full floating achterbrug constructie en de door Trek specifiek ontworpen demper (in samenwerking met Fox) die uit twee verschillende luchtkamers bestaat die met elkaar in verbinding staan. De demper kent drie standen Climb - Trail en Descend waarbij het verschil tussen de descend en trail stand zeer duidelijk voelbaar is. De FIT vork biedt 140 mm veerweg en springt fijngevoelig aan.

We vragen ons trouwens ook af waarom Trek geen DRCV voorvork monteerde, misschien iets voor bij de volgende generatie? De voorvork vond ik zelf iets te veel slagen doorgeven naar de armen, maar door de druk met 10 PSI te laten zakken voelde ook deze goed aan. Net zoals de demper beschikt de voorvork ook over een climb, trail en descend stand. We merken verder om dat je de compressie alleen kan instellen voor de trailinstelling van de vork. De 15 mm as bied voldoende stijfheid. Deze generatie vorken voelt in elk geval beter aan dan de vorige waar je duidelijk stictie had en de volledig veerweg slecht benutte. Het is fijn om te weten dat Fox voor dit jaar de zaken wat grondiger heeft aangepakt!

De constructie van het Remedy frame zit erg goed in elkaar. Een stevig E2-tapered balhoofd, 142 mm steekas achter en grote lagers zorgen voor een fiets waarvan de achterbrug niet veel flext. Het frame beschikt bovendien over de mogelijkheid om de kabels intern te routen en een doorvoer voor een Reverb stealth. Erg slim van Trek is ook om een mooie rubberen stenenvanger te monteren aan de onderbuis, helaas kwam deze wel een beetje los onder het rijden. Het frame beschikt verder over een direct mount voorderailleur en ISCG tabs om een chainguide te monteren. Via de handige mino link op de staande achtervork kan je balhoofdhoek en BB nog met een halve graad aanpassen.

Afmontage
De afmontage van deze Trek is volledig Shimano XT en voor de rest veel onderdelen van het Bontrager huismerk. De schakeltrein werk erg soepel en vooral direct. De derailleur met lock functie houdt de ketting goed vast en zorgt voor een 'stille' fiets. Tijdens twee dagen enduro racen ben ik de ketting 1éénmaal kwijtgespeeld, gezien de ruwheid van het terrein is dit best prima. De XT remmen zijn super, ik was erg onder de indruk van de remkracht en korte remhendel die toelaat om met 1 vinger te remmen.

De fiets was uitgerust met 180 mm Icetech schijven en we hebben geen remproblemen of fading gehad. Voor de Reverb stealth was het jammer dat je de bediening niet netjes op het stuur kan plaatsen en ook was de pen niet goed ontlucht bij montage wat er voor zorgde dat deze zeer traag werkte. Trek heeft een mooie brede flatbar gemonteerd. Alleen de stuurpen zou iets korter mogen voor echt endurogebruik zodat je de fiets meer op het de achterkant kan rijden. Dit kan je echter makkelijk zelf oplossen. De wielen zijn van Bontrager ( Rhythm Elite), we merken wel op dat de velgen redelijk makkelijk deuken. Of dit nu puur komt door de velg of door de banden met te zachte zijflanken kunnen we niet zeggen, maar dit is zeker een puntje van verbetering.

Eerste ervaring met 29"
Met 0.0 ervaring met de 'big wheels' was ik zelf eerder sceptisch, maar na twee dagen endurorijden denk ik wel dat ik nu een goede mening kan vormen los van wat iedereen zegt en denkt. Als je op de fiets stapt valt meteen op dat het frame erg laag en compact is en de gebogen onderbuis er voor zorgt dat er genoeg plaats is voor het voorwiel. Ik kan echter niet het gevoel onderdrukken dat je iets hoger zit, waardoor vooral platte bochten iets moeilijker te nemen zijn en je bij echt steile stukken het gevoel hebt dat je over de fiets geworpen zal worden, wat je dus moet compenseren door extra achter het zadel te hangen.

Wat me absoluut verstelt heeft doen staan is de mogelijkheid van de grote wielen om super vlot over obstakels zoals dikke stenen en wortels te rijden. Waar je bij een 26” uit de flow gehaald wordt kan je met deze bike overal doorheen rossen, de grote wielen hebben weinig moeite om de obstakels te trotseren. Dit gevoel zorgt ervoor dat je op lange ruwe rechte stukken echt ongelooflijk hard kon gaan, een feature die ideaal van pas kwam bij het snelle parcours van de Bike Attack. Merkwaardig genoeg viel ook de wendbaarheid bijzonder goed mee, de wielbasis van deze Remedy is immers niet langer dan zijn 26” broer en dit hebben we kunnen uit proberen bij een wandelpad vol met switchbacks en wortel stukken. Waar ik verwachtte dat ik niet gedraaid kwam in de bocht ging het gewoon goed.

Conclusie
Waar ik in het begin erg sceptisch stond tegenover de grote wielen moet ik nu toe toch bekennen dat er wel iets in zit! De alom bekende voordelen zoals rollover en behoud van momentum zijn duidelijk, maar ik stond versteld van de wendbaarheid van de fiets en de mogelijkheid om korte steile technische klimmen door de goede grip van de wielen. Met de grote wielen kon ik steile passages op klimmetjes nemen waar ik anders zeker te voet had moeten gaan.

Ook bergaf ging de fiets als een trein, nu speelde het snelle niet echt technische parcours ook een grote rol, maar het is een feit dat de grote wielen erg vergevingsgezind zijn. Als je een keer van de ideale lijn afwijkt heeft de fiets niet te neiging om te gaan “stuiken” en dus snelheid te verliezen als je een hindernis (wortel,steen) tegenkomt, ook bij natte wortelstukken zijn de grote wielen zeker een voordeel.

De enige stukken waar de grote wielen we minder vertrouwen gaven, waren de grote platte bochten die je echt op snelheid moet nemen en echt steile stukken waarbij ik het gevoel het dat de fiets me neigde voorover te gooien. Nu moet ik wel toegeven dat ik de fiets slechts gedurende twee dagen heb gebruikt. Zelf ben ik benieuwd hoe de fiets zich zou gedragen bij echt lange technische tracks waarbij je voortdurend moet draaien en keren.

Het Remedy frame zit technisch ook bijzonder goed in elkaar en met een redelijk vlakke balhoofdhoek is dit een echt endurowapen. Het enige wat we zouden veranderen is een iets kortere stuurpen monteren, de flatbar inruilen voor een rizerbar zodat je iets hoger zit en andere set banden en wielen monteren. De combinatie velg/band lijkt niet echt goed op elkaar te zijn afgesteld omdat we gedurende het weekend toch redelijk wat zijn lek gereden. Ofwel zijn de velgen gemaakt van te zacht materiaal, ofwel zijn de zijwanden van de banden te zwak, alhoewel we toch met endurobanden gereden hebben. We merkten trouwens dat de Fuel EX over dezelfde Bontrager Elite velgen beschikt terwijl het inzetbereik toch een meer cross country/marathon gericht is. De banden die onder de fiets stonden zijn de nieuwe Bontrager SE 4 banden en waren 2.35” breed.

Al bij al is steekt deze Remedy goed in elkaar. Dit geld zowel voor het frame als de afmontage. Haal deze fiets uit de doos, en hij is klaar om over de singletracks te knallen!

Positief
+ Fiets geeft meteen een vertrouwd gevoel
+ Zeer efficiënte en soepele achterkant
+ Goed en uitgebalanceerde afmontage: Complete XT groep en Reverb stealth zadelpen
+ Frame zit technisch goed in elkaar en beschikt over een uitgekiende geometrie met de juiste hoeken.

Negatief
– Kleine minpunten zoals een kortere stuurpen en een rizerbar zouden de fiets nog meer enduroproof maken
– Band/velg combinatie kan beter
– Met een adviesprijs van net onder de 4000 euro is hij niet echt goedkoop
– Combinatie van Shimano shifters/remmen en RS reverb bediening gaat niet optimaal samen

Linkpartner

Deze site maakt gebruik van cookies om de site optimaal te laten werken.

Cookies zijn kleine bestanden die gebruikt worden om de instellingen van deze site te bewaren.

Cookies vertellen ons niet wie je bent.

Wil je meer weten over cookies, lees dan onze cookie policy